VR-duikbril

Wat is DreamDiVR?

Mensen gaan op reis om hun horizon te verbreden en nieuwe werelden te ontdekken. Reizen is als ‘sop voor het brein’: met een reis naar onbekende oorden frissen mensen hun brein op. Ze komen uit hun vertrouwde comfort zone met de dagelijkse gang van zaken en worden zintuigelijk geprikkeld met nieuwe ervaringen.

Wij brengen verre oorden dichtbij huis

Je hoeft niet altijd te reizen voor nieuwe ervaringen. Met illusies haal je de buitenwereld naar mensen toe. Een fictieve andere wereld ervaren is ook sop voor het brein. Dit soort belevingen creëer je met illusie, met thematische activiteiten in een bijpassend decor. Mensen ervaren spelenderwijs verschillende werelden. Met prachtige decors ontstaat een andere omgeving, inclusief bijpassende gerechten en muziek.

Het gaat om de beleving van ergens anders zijn, visueel en zintuigelijk. Naar een plek gaan waar alles anders ruikt en anders smaakt. Door een nieuwe setting krijgen dagelijkse dingen nieuwe lading en vanuit de ervaringen kunnen mensen nieuwe vaardigheden aanleren. Met fysieke decors kun je de realiteit tot een bepaald niveau oprekken. Illusies zijn tegenwoordig ook mogelijk met technologische innovaties, zoals virtual reality. Met VR zijn de ervaringen onbeperkt.

Met VR gaan we verder met de illusie

DreamDiVR is het beste te omschrijven als een rustgevende of prikkelende virtual reality-beleving van onderwaterwerelden, zowel op het droge als in het water. De VR-duikbril is vooral geschikt voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking en hun begeleiders. In het warme water van een (therapeutisch) zwembad of in een aangepaste ruimte ervaren zij met een bril de virtuele en spectaculaire onderwaterwereld.

DreamDiVR